Vítězná

Vítězná

Anotace: Světy fantastické

Vítězná

Chvěla ses,
v mladých bučinách,
jen v závoji zlatavých lístků.
Přistihl jsem tě jak tančíš,
nahá s kresbami severních vzorů,
popsaná runami.

Pak naráz spustil se hustý, jemný déšť,
rozzářilo slunce
a já spatřil další obraz v obraze.
Tvou bledou, soustředěnou tvář,
z dálky se ozývalo tlumené dunění hromu,
sehnutá před jeskyní,
snažila ses rozdělat oheň.

Chtěl jsem ti říct,
že v tom dešti to nepůjde,
když ti pod rukama zasvitla jiskra
a vznesla se tenounká stužka kouře.
Přiživilas ji mechem a větvičkami
a než jsem se nadál,
vyšlehl první plamen.
Postavila ses a do ticha dešťové krajiny
ZAKŘIČELA!

Rozesmál jsem se.
Zaplavil mne tak velkolepý pocit.
Obraz zmizel
a já dál stál,
po tváři mi tekly čůrky deště,
kapalo mi z nosu
a byl jsem šťastný.

Poznal jsem tě.
Autor Clay, 10.11.2015
Přečteno 296x
Tipy 11
Poslední tipující: Philogyny1, enigman, Frr, jitoush, Jort, Romana Šamanka Ladyloba, Nikita44
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...líbí.....Ji./úsměv/

10.11.2015 17:20:39 | jitoush

Děkuji milá Jitko. :)

10.11.2015 21:02:50 | Clay

to je nádherné :-)

10.11.2015 15:51:39 | Romana Šamanka Ladyloba

Děkuji. :)

10.11.2015 16:15:56 | Clay

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí