Výběrové prozření part druhý

Výběrové prozření part druhý

Realita byla jiná
(byla-li to realita)

Byla na míle vzdálená představě,
paprskům promítačky
exkluzivního kina,
nemohla být řeč o zábavě,
zejména pro vytáčky
paní manažerky
na mou přímou otázku,
jež prováděla slovní výkruty
(dávala najevo, že jsem nadutý?)

Byl jsem označen nálepkou „překvalifikovaný“

„No, dobrá, já se vám poroučím dámy!“

Zkrátka vám vidím zřetelně do karet,
Hodlám pokračovat jako žák
ve škole života.

A pak že není v institucích zkostnatělost,
už mám dost všech těch kamenných molochů!

Budu si v přírodě provozovat kabaret!

Do mého zátylku, když jsem klesal schody k ulici
jakoby shůry duch polohlasně pravil:

"Udělej se sám pro sebe,to je cesta - chtěj hochu!"
Autor kudlankaW, 13.01.2016
Přečteno 276x
Tipy 7
Poslední tipující: Jort, bogen, Hesiona-Essylt, Amonasr, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí