Jedinečnost...

Jedinečnost...

Anotace: někdy je den kdy hledáte to, co ho uchopí okamžikem v sobě... a kolikrát je to malé o to víc silnější...

Byla jsem dnes u postižených dětí ve škole. Spoustu obrázků, zvuků, smíchu,... i ticha a tmy.

Sedím nad slepým Míšou a naše komunikace se odehrává v dotecích, někdy i zabolí to slovo Ptám se sama sebe: " co skrýváš za víčky? a co skrýváš tam výš? "

Velký Jirka mě obejme a říká," prší, je podzim" Podívám se z okna a říkám si, že někde v povzdálí má pravdu.

Chytím ho za ruku a říkám, " neboj, sluníčko zase vysvitne"

Stiskne mi ruku a řekne " možná "

Pohladím ho po jeho kulaťoučké tváři

 

Cestou domů se kochám přírodou a vjíždím do lesa, kde se stromy tak uzavírají, že mám dojem, že nebe neexistuje Miluju tu cestu, miluju ty stromy a miluju moje myšlenky, které tady vždycky přijdou.. jsou to vzpomínky.

 

Přemýšlím o těch dětech, které mi dnes daly tolik energie a i mi ji spousty vzaly. Skláním se nad tou jejich " jednoduchostí", která je natolik rozvětvená a říkám si, že ne ve všem musí být velká gesta, aby nás to okouzlilo.

 

Doma otevřu okno a nahlas říkám: " prší, je mi dobře a miluju svou práci.

 

" I v "jednoduchosti" je síla jedinečnosti

 

a i to sluníčko vysvitne

 

kdykoli

 

Autor zelená víla, 30.04.2016
Přečteno 505x
Tipy 20
Poslední tipující: Philogyny1, Danger, Pamína, bogen, zdenka, Amonasr, Móny, Nikita44, básněnka, jitoush, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Postižené děti jsou upřímné, taková sluníčka, máš pravdu. Známí mají hlapečka s Downovým syndromem a ten mi kdysi řekl, že jsem princezna, nikdy na to nezapomenu.

11.02.2017 08:43:53 | Philogyny1

Ty jsi takové malinkaté sluníčko,svítíš a hřeješ svou jedinečností a empatii,díky.

22.05.2016 06:36:13 | Danger

Psané Tvou citlivou duší...jak jí to sluší...úsměv.z.děkuji...

30.04.2016 20:27:36 | zdenka

svět jiného vnímání..ale myslím, že soucit slunce ..zahřát naše duše, velmi potřebujeme

30.04.2016 09:03:22 | básněnka

....silné vyznání prodchnuté opravdovostí......Ji.

30.04.2016 08:15:01 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí