břízy jí zlátly nad hlavou...

břízy jí zlátly nad hlavou...

dlel jsem na pařezu
a sledoval malého rejska
když jsem náhle zahlédl
koutkem oka
zavlnění čerstvé zeleně
a uvědomil si šokující nahotu
dívčího těla
mléčně bledou
místy růžovou
jak ke mně kráčí
bujným kapradím

zatajil jsem dech
zabořil se nosem
do sladce vonícího mechu
jen srdce bušilo
když prošla kolem
a já hypnotizován
sledoval záplavu vlasů
spadající po ladných zádech
jak jejich konečky tančí
nad hýžděmi
v srdčitém tvaru lidství

rejsek mi přeběhl přes ruku
zmizel kdesi v podrostu
pod zamlženou oblohou
nehybně ležela
hladina jezera
a ona neudělala vlny
větší než ondatra
když skočila
mezi zlátnoucí listí

les sevřelo ticho v náručí
stromy plály
jako pochodně v místech
kudy kráčela Vialché
s bohatstvím těla
a jejich požár se odrážel
v mých očích
krajiny srdeční
Autor enigman, 07.06.2017
Přečteno 569x
Tipy 25
Poslední tipující: zelená víla, Iva Husárková, Jort, Joe Vai, MARKO, Nikita44, Fany, Frr, Amonasr, bogen, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mech... kouzlo...

15.06.2017 02:38:12 | zelená víla

:-(, tak Tě tak delší dobu sleduju a - nemáš Ty těch děvčat, enigmane, už nějak moc :-)?

07.06.2017 20:51:27 | Fany

Inspirativní, myslím že půjdu ... taky plavat :-)

07.06.2017 07:30:58 | piťura

...to bujné kapradí mi evokovalo ještě něco jiného, usmívám se tu, dobře se četla... :)

07.06.2017 07:23:18 | Philogyny1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí