z čeho vlastně...

z čeho vlastně...

Anotace: jsem?...

možná
z planet vody a dřeva
z diamantů a jablečných slupek
co se mohou znovu přeskupovat
a stát se třeba hvězdou
měsíčním prachem
hřebem v kolejnici
nebo přezkou na opasek

teď i tenkrát
tady a tam

železo v mé krvi
bylo kdysi římským pluhem
když mi stáhnete kůži
uvidíte na kostech podivné obrazce
které tam vyryli dobrodruzi
co válčili s mořem
nebo pronikali džunglí
a kreslili severní hvězdy
z různých časových pásem

mezitím oráč krájí
půdu mou krví
rozmýšlí co by zasel
a všechno to pěkné se pojí
s tak hlubokým smutkem
že to musí být láska
Autor enigman, 04.12.2017
Přečteno 273x
Tipy 22
Poslední tipující: Iva Husárková, Frr, Malá mořská víla, piťura, Amonasr, Anděl, Joe Vai, bogen, jitoush, Ruda Štola, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zážitok...milý Jiří...proSTě zážitok :)

05.12.2017 15:33:43 | Malá mořská víla

Moc hezké..

04.12.2017 21:54:40 | Anděl

...člověk někdy...možná častěji,než by si přál,nemůže "mít",po čem
někde v hloubi touží.......lásky bolehlav......Ji.

04.12.2017 20:21:54 | jitoush

...SEM TAM...

04.12.2017 18:59:00 | Jort

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí