propad-li?,,,

propad-li?,,,

Anotace: pro padlý...mmm

na trávníku o sebe
drcly koule

místo podlahy
se objevil zubatý kráter
roztříštěných prken

kabely lemují stěny
jako utržené žíly

uřícený strop půdy
se řítí
s dávno zapomenutými hrami
rozbité hračky
staré fotografie prababičky v šátku
strnule se mračící do objektivu
s bláznivým kloboukem
připomínající rakev
pokrytou květinami

padá i střecha
a objevilo se nebe
plné zploštělých oblaků
plujících jako flotila kovadlin

syrová vlhkost
čerstvého vzduchu

pak žuchnou i mraky
modrá obloha stekla
ze svých výšin

spadly hvězdy
rozsypaly se jako ozdoby
setřesené z e stromečku

nakonec se utrhlo
i černé nekonečno
a zakrylo
trosečníka na posteli
i jeho zmizení

jak je to možné?

prostor co se valil a otáčel
mezi ním a okolním světem
ovládal síly
které se zpravidla připisují času

co je zvláštní
že časoprostor
plodí zapomnění
ale dělá to tím
že osvobozuje od okolí
a vrací stav nezávislostí
Autor enigman, 07.01.2018
Přečteno 284x
Tipy 12
Poslední tipující: Jort, bogen, jitoush, Amonasr, Anděl, Frr, Dreamy
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...je to jako by se vše rozpíjelo......rozjelo.....jelo.....óóóóóó....Ji.

08.01.2018 19:00:54 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí