a který je den?

a který je den?

 

 

Tma. a žlutá okna 

soustředěná noční práce vnitřních 

koridorů bdí

Neusínej, prosím, už nedělám tečky za větama

(jen někdy, malinko)

podstatné jméno máma

skloňuju ve všech pádech

umím najít

Hlavní vchod

automat a nesmrtelná Coca cola

tlačím před sebou kola od vozíku

jede nakřivo

a má jeden koutek dolů

to Ticho odrazuje zbytečná slova a 

nemoc je přece žena 

tváří se naoko přívětivě

urgentní příjem: 

má přednost, pamatuj!

 

stiskneš jí ruku.

 

vyklop z formy anděla do soustředné osy nebe 

bude se usmívat

a pak se rozprší 

pod levým žebrem

 

 

 

 

 

 

 

Autor Philogyny1, 11.01.2018
Přečteno 374x
Tipy 24
Poslední tipující: Iva Husárková, enigman, jitoush, Jort, Květka Š., Kubíno, Akyš, GiovaniDaVinci, Anděl, Amonasr, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pondělí...

17.01.2018 12:15:48 | enigman

...dneska mi řekla, že pátek...

22.01.2018 15:13:31 | Philogyny1

...a zase je tu den...

12.01.2018 16:25:34 | Jort

ano, chvála Bohu... :)

12.01.2018 19:20:51 | Philogyny1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí