Sen

Sen

Anotace: ...neskutečně živý...nemohu se z něho.....vzpamatovat

rozeklaný jazyk hada
syčící v trávě před vchodem
ji nezastrašil
vzhlédla
dům byl hrozivě černý
v popraskaných tabulkách oken
se odrážely stíny večera
vstoupila
z rozlehlé haly
kde bujely břečťany
kráčela po schodech vzhůru
uslyšela smích
na zdi se smála hlava
bílé zuby se blýskaly v šeru
vtom
skočila přímo do její náruče
s hrůzou ji zachytila a pustila
hlava se zaduněním poskakovala po schodech
nevšímala si jí
stoupala dál
do pokoje
k oknu
otevřela ho dokořán
podvečerní obloha se zatměla
z výšky se sneslo neuvěřitelné množství sov
desítky, stovky sov
křídly zakryly oblohu
létaly jedna přes druhou, divoce, nespoutaně
svobodně v extázi

velká šedá sova padala v proudu vzduchu bezmocně
křídla roztažená v gestu rezignace
nastavila ruce a sovu chytila
byla těžká
pírka šimrala na holých pažích
v dekoltu jemné noční košilky
tělo hřálo ňadra skrz látku
cítila srdce
jemné údery sovího srdce vedle svého
hořce zaplakala
tolik neskutečných let
toužila
po tom dotyku

Autor Anděl, 14.06.2018
Přečteno 385x
Tipy 10
Poslední tipující: Malá mořská víla, Amonasr, zdenka, Frr, Jort
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

MoudroST je noční dravec :)

15.06.2018 13:46:38 | Malá mořská víla

Vílo! děkuji moc!

16.06.2018 13:53:07 | Anděl

...jen tomu, kdo touží po sově - nezáleží už vůbec na nějakym tom slově***:-D ST* :-)

14.06.2018 15:41:50 | Frr

Frr...děkuji za koment

15.06.2018 06:41:44 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí