anakhiti...

anakhiti...

Anotace: neznámí co si tvoří osud vlastní...

…pouštní žár po setmění
rychle vyprchává
z nebe krvácí
noc sametová
a stíny se stahují do koutů
svázané odvěkým rituálem instinktů

pak se ale ozve
ten zvuk co zní povědomě
něco jako máchání křídel
v klapotu kopyt
smíšené s pleskáním bosých nohou
po skalním hřebeni…



přistál u ní
ona si lehla zády na jeho
hlavu opřela v kohoutku
nohy křížem
začala si broukat zvláštní písničku
s jednou patou
pohybující do rytmu
a nemohla se rozhodnout
zda být radši mužem
aby mohla být s ním
nebo se radovat že je žena
aby se mohla ztratit
v jeho náruči

čas se smrskl
vítr polevil až úplně utichl
a tráva chladem zkřehlá přestala šustit
noční mraky se roztrhly a stáhly
jako přehoz na posteli
vysoko v azuru se objevili
bělostní beránci
a v jejich houních bylo možné
dětskýma očima najít draky
i jiné bájné tvory
jak se oblaka vršila na sebe
spojovala a rozpojovala
když si mezi nimi hráli elementi

postavila se
vlasy jí zavlály ve větru
v rytmu melodie a tance
se spojila země i nebe
a ona se vzduchem nesla
stejně lehce jako on
vstříc vycházejícímu slunci
k věčné obnově
a plnění svých vizí



…ono se často stává
že máte pocit smutku a bolesti
když se vám ztratí
ze života něco důležitého
po čem se vám stýskat nepřestane

o to větší překvapení je
když to zase objevíte
i když už si myslíte že víte
jaké to je
to cosi
nad hvězdy věčnější
takže dalším dotykem
se na té věčnosti
opět kouskem podílíte…
Autor enigman, 22.06.2018
Přečteno 322x
Tipy 18
Poslední tipující: MARKO, jitoush, Malá mořská víla, Amonasr, Ruda Štola, Marcella, Jort, Anděl, knihomolka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

....ukládám si.....Ji./úsměv/

22.06.2018 22:37:42 | jitoush

ST :) 002

22.06.2018 22:19:17 | maryshka008

Rozkoš... to číST :)

22.06.2018 20:03:10 | Malá mořská víla

Moc krásné. **ST**

22.06.2018 08:12:54 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí