Smrt

Smrt

z podmračeného nebe
se sypal sníh
větve stromů v lese
praskaly pod jeho tíhou
nic nerušilo
panenskou bělost
odevzdanost spadu

ozval se štěkot psů
na mýtinu se prodrala
jejich smečka
následována lovci

muž v čele vystřelil
šíp prosvištěl pod nánosy sněhových vloček
ostrý železný hrot
hladce projel rezatou srstí, protrhl kůži
s jistotou razance
pronikl do hrudi lišky
odhodil ji stranou
tak byla střela prudká
liška párkrát vydechla
s posledním úderem srdce
uronila krůpěje rudé krve
rozlila se do sněhu
rudý květ máku
uprostřed mrazu

přestalo sněžit
ticho
lovci i psi
strnuli

snad pro temný závan
smrti
Autor Anděl, 16.08.2018
Přečteno 320x
Tipy 18
Poslední tipující: mkinka, Kubíno, Fany, Marcella, bogen, Frr, Jort, Šípková Růženka, Jana Wagi, Amonasr, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... pokud se trefil na komoru ...
... krásná smrt ...
... milosrdná ...

16.08.2018 22:08:42 | Marcella

Ano...děkuji za koment:-)

17.08.2018 07:17:53 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí