o vzdávání...

o vzdávání...

Anotace: na kopci se ruce vzhůru dávat nemusí...

toulal jsem se jen tak po horách
až jsem došel k malebnému jezírku
stromy co se nad ním skláněly
natahovaly prsty k mojí hlavě
a ptáci kolem brebentili jako staří lidé
kteří nad schody zapomněli
kvůli čemu se vypravili do poschodí

když mě popadlo jisté nutkání
tak jsem zastavil
začal čůrat na starý kamenný val
a to člověk vždycky trochu sleví
na ostražitosti

právě jsem dopisoval svůj autogram
když se přede mnou zjevila dívka
z černobílých časů
jenom tak stála a koukala na mě

můj proud vyschnul
hlasité věci přestalo být slyšet
tiché byly najednou příliš hlasité
a ona na mě nepřestávala s pobavením civět

pokud zatřesete s tím povstalcem
víc než třikrát
tak už si s ním začínáte hrát
místo abyste bořil barikády
zašvitořila
a rozesmála se

po chvíli asi usoudila že to stačí
protože už nebudu studem menší
a červenější
a ležérně pokračovala
vzdal by jste se pro něco příteli
svých schopností?
například Clark Kent se stal obyčejným člověkem
jen aby se pomiloval s Lois Laneovou

milá Allmiare
kdo by souhlasil s takovou výměnou
kdyby uměl lítat nebo vracet čas tím
že otočí planetou nazpátek?
milování nemůže být takové blaho
a trochu mě zaráželo
že když se na ni dívám upřeně a dlouho
jako by se ztrácela ve stínech
coby pouhý výplod mě představivosti
a její hlas zní jen v hlavě

no a chtěl byste vědět jaké to je?
napijte se
a podala mi sklenici
s hustou tekutinou

voní to jako marcipán
utrousil jsem
a vypil ji na jeden zátah

vzrušení mě rozklepalo
od kotníků až po čelist
přes všechny klouby
jako kostku ledu
která dopadla
do teplého džusu
žár se rozléval do krve
a možná i šeptal
levá s pravou se mísí
vášeň a cit
neslábne
a sílí
Autor enigman, 06.11.2018
Přečteno 295x
Tipy 18
Poslední tipující: Iva Husárková, Marcella, Amonasr, Jort, jitoush, Šípková Růženka, Frr, ARTeFakty X. Múzy, Rbb
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... já se vzdávám ...
... třeba mi už hráblo ...
... pohov ...
... nebo klobouk dolů :-))) ...
... to je próza na hon? ...
... až mi zvlhla hlaveň ...
... tady na posedu ...

06.11.2018 19:53:38 | Marcella

...tak jsi si to vypil...

06.11.2018 18:30:17 | Jort

...já Ti nevím....ale já se rozesmála.....Ji./smích/

06.11.2018 17:56:46 | jitoush

Něžní povstalci v zákopech a nad hlavami
Hmla. Až se dočista rozpustila... blahem :)

06.11.2018 10:44:07 | ARTeFakty X. Múzy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí