grafé fós...

grafé fós...

tam kde se líbá země s oblohou
to místo prosvětluje
jen slabě namodralá duha
jako solný mlýnek na dně moří

probuzení
uprostřed noci
tam kde předtím hřálo teplo
se vlády ujímá zima
ale pocit klidu přetrvává
a květinová vůně se šíří pod kůží

naslouchání
hlasu co nemluví
spíš prozpěvuje
a jehož jazyk
poloha i rytmus upokojují

zabarvení se line
celým tělem
ponouká uzly
hluboko ve svalech
aby se uvolnily
lechtání smyslů
aby se pousmály
zvláštní atmosféra
k neodolání

poloha se zavřenýma očima
vdechování a vydechování
pokušení zachytit melodii
která se přelévá
v nitru se sráží tři světy
jeden neznámý
druhý z vidin
a třetí ve kterém se nachází
u vytržení
z jakéhosi prozpěvování

něco jako fotograf
fotografie
i účastník v záběru
zakreslení
ve světelném okamžiku

cítění
písně co objímá
důvěřování
jak to přirozeně ovládají děti
děti totiž chápou intuitivně i to
co si výukou osvojit nelze

z hloubi duše vzlíná jistota
která neexistuje
a přesto tu je

taková chvíle poznání
kdy vůbec nic nebolí
a slova jako bůh nebo víra
se stanou bezvýznamná
protože když to znáte
už se tím nezabýváte

je to uvědomění
že ať přijde cokoli
bude to dobré



vím to a vy to víte také
Autor enigman, 17.12.2018
Přečteno 369x
Tipy 12
Poslední tipující: Amonasr, Jort, zdenka, jitoush, básněnka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...je zde hovor o obědě?

18.12.2018 12:24:37 | Jort

Taky ráda chytám okamžiky...

18.12.2018 08:40:54 | Philogyny

solný mlýnek na dně moří ... po bouři ... po odevzdání se ... pro ony nánosy v nás ... nic není zadarmo ... ani tato miloST,která se tě dotkla ... úsměv.z.

17.12.2018 21:45:03 | zdenka

....je to uvědomění
že ať přijde cokoli
bude to dobré ..............to je dobře,že si mi to připoměl.....
...a dítě v nás je stále...jen to vnitřní dítě oživit.....a nestydět se
.........díky En.....nedávno zněla "zemitá"hudba léčivého charakteru,
to potom něco se hne.......Ji./úsměv/...ukládám si...

17.12.2018 16:42:02 | jitoush

Takové chvíle jsou nejkrásnější...

17.12.2018 15:53:16 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí