link organik...

link organik...

Anotace: sloučeninám...

hrál si na ukulele
jakousi píseň v indiánštině
a vzýval lovce
aby se k němu připojil

zpěv utichal v šepot
uklidnění
a pak zase narůstal v řev
naléhavostí
co probouzí k životu
i když jste unavení
z toho všeho
co k životu patří

snad měl v sobě kouzlo
a moc Krysaře
i když se točíte
jako v serpentině
dokázat přimět k radosti
i když zrovna žádná není

být volný
svobodnou prací
s výsostným právem
být pánem i otrokem
pozvednutý ke slušnosti
nad zlobu i křivdy
kdy svázané ruce
nejsou překvapení
ani omezení

nepřipouštět si paniku
ve vyhrocených situacích
být připomínkou toho
jaké věci mohou být
když jde do tuhého
a také mít
nestydatý výraz radosti
když se něco podaří líp
než si ostatní uvědomují

je zvláštní
když pro vás něco začne být
střídavě fascinující a vzrušující
co vás dřív nezajímalo
třeba zírat
na tvary podvečerních mraků
skočit v noci do horského plesa
popíjet na verandě
červený čaj s medem
nebo zkoumat
vlákna dřeva v zárubních
prostě něco sdílet s něčím
jednou duší

jít někam daleko
třeba do lesů
kde je podivné ticho
překonat omylné
a přemýšlet o věcech
co jste udělali dobré

stvoření
z éteru a instinktu
plynoucí vesmírem
jako chybějící časti
co se slučují
do jednoho celku
Autor enigman, 13.01.2019
Přečteno 284x
Tipy 12
Poslední tipující: Pamína, jitoush, Amonasr, Frr, zdenka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...sdílet a sdělit....Ji./úsměv/

14.01.2019 18:49:50 | jitoush

posbírat ty hvězdy spadané ... nalézat je v očích lidí ... stejně jako v bezprostředních úsměvech ... úsměv.z

13.01.2019 13:20:00 | zdenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí