cum grano solis...

cum grano solis...

Anotace: neboli se špetkou soli...

ležela v lázni
z mléka a růžových olejů
a na jejím těle
se v kapičkách vody
odráželo třpytivé světlo

pak se líně zavrtěla
položila chodidlo
na stehno druhé nohy
jemně jím projela až k prstům
a oslovila mě otázkou

co si myslíte o genialitě příteli

mnou projelo vzrušení
co chutná
jako hvězdný prach
který puká
a je cítit rázem
jako dopad meteoritu
na zem

víte milá Jareah
myslím že momentálně trpíme
vážnou inflací géniů
každý je přesvědčen
že jeho dítko je Einstein
nebo Mozart
a navíc se odevšad dozvídáme
že génia máme prakticky
všichni v sobě
tohle rčení se nám líbí
i když z něho vyplývá
že pokud jsme všichni geniální
pak géniem není nikdo

podle mě je to nejvyšší forma kreativity
geniální člověk je schopen přijít
s něčím novým překvapujícím a cenným
kupodivu géniem se člověk nerodí
čili není to genofondem
ani se nevytváří
nemusí mít ani vysoké IQ
spíš je to takový intelektuální speleolog
co miluje neznámé hloubky
kam se ostatní bojí vstoupit
kvůli tmě a osamělosti

kde se tedy bere?

možná se podivíte
ale je to kulturou a prostředím
nebo chcete-li duchem doby a výchovou
každá kultura čili i rodina
kreativitu buď podporuje a rozvíjí
nebo ji potlačuje

smyslně se na mě podívala
a dodala s úsměvem
myslím že tohle místo
by vám mohlo vyhovovat
když se přidáte
do mé koupele
Autor enigman, 05.02.2019
Přečteno 260x
Tipy 17
Poslední tipující: Iva Husárková, Jort, Amonasr, Mt. Blanc, Fany, Dreamy
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

sůl je koření života, díky!

05.02.2019 14:29:09 | Mt. Blanc

Tak teda to bola soľ do kúpeľa...

05.02.2019 07:33:33 | maryshka008

Příjemná koupel...:)

05.02.2019 07:01:38 | Dreamy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí