ulitou otevřenosti...

ulitou otevřenosti...

trochu zapršelo
ale jen tak naoko
mraky se převalovaly po nebi
jako by chytaly lelky
ledovce se sunuly po souši
s lamentováním zda je to opravdu nutné
a já čelem k evoluci
ve stínu geologického deštníku času
čekal na impulz

ten vzápětí přišel
tedy vlastně přišla
a hned se mi zalíbila
možná díky úsměvu
nebo tím jak se na mě dívala
zvláštně dráždivá i uklidňující

její pronikavá duchaplnost
se vyzývavě snoubila
s viskózním erotičnem
tudíž že si vybrala mě
dávalo stejný smysl
jako anomálie v normálnosti

povězte mi příteli
jak se vymanit ze všednosti?

víte milá Singis
jednotvárnost mi připomíná přímočarost
a zúžení možností
kdy člověk hledá
jedinou správnou odpověď na otázku
místo aby ji přeformuloval
do spontánní rozmanitosti
a nečekaných řešení

když se podíváte na něco rovného
asi vás to moc nenadchne
když se ale zadíváte
na něco prohnuté nebo zakřivené
i když to nemusí být
hned postřehnutelné
ucítíte jak životní síla vzlíná
a krev se valí vzrušením
jako vlna
do pradávných míst
k pramenům v horách
v euforickém šílenství
animální přitažlivosti

položila mi něžně ruku na paži
a pohladila po lokti

tohle obvykle lidé nedělají
spíš provádí spoustu jiných věcí
od odtažitosti
přes vyplazený jazyk
až po zamumlání cosi o počasí
ale rozhodně nekonejší

tohle nikoho nenapadlo
přitom to bylo podivuhodně příjemné
její smyslné vydechnutí připomínalo roztírané máslo
na nadýchané lívanečky
a všechno to prolnutí
mého zmatku jejím utišením
bylo mnohem blaženější
než byste čekali
Autor enigman, 10.02.2019
Přečteno 348x
Tipy 16
Poslední tipující: zelená víla, Malá mořská víla, Jort, Laika, Frr, Amonasr, Avola, Fany
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mám všednost ráda, spousty věcí na sobě mám všedních :-)))
leč dnes kamarád zavolal, něco ohledně telefonu a jdu na pivko, stavíte se?
o jasně, stavíme...
stavěli se...
neplánovaný věci jsou nejlepší... sedíme v hospůdce kamaráda, objímá mě se slovy no čaaau, dobrýýý, spousty vtipů, kamarád? dopovíš mi to? no jasně... další vtip od domácího...
usmívám se...
a jo budu se vždy usmívat prolínání světů a lidí... budu je hladit a objímat pro to něco, pro blaženost, která je a která je krásná...

23.02.2019 00:53:35 | zelená víla

Krásné, žehnám tvému umění.

10.02.2019 12:30:41 | Slav Milo

:-) Ty to máš, enigmánku, dobrý, vždycky Ti přijde :-)! ST

10.02.2019 10:33:34 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí