schoulená...

schoulená...

Anotace: v písni potulného barda...

stál pod stromem
loket opřený o dlaň druhé ruky
a obhlížel svět kolem sebe
svět co se mu vymkl z moci
asi jako když objevíte
jak vylézt na strom
ale zapomenete jak slézti

zamlžený vzduch těžkl
pod vlnami sladkých vůní lilií
z třešní začaly opadávat květy
když se objevila dívka
s hustými vlasy barvi rzi
a bylo na ní
cosi zneklidňujícího
cosi nevyrovnaného
ale s temperamentem mimořádným
v bělostné blůzce
s nefritovou broží na krku
což byl znak hráček
slunné povahy
i velké milovnice přírody
a kdyby na obloze
svítila jediná hvězda
mohla to být ona

myslíte příteli
že se lidé navzájem přitahují
nebo jenom hledají někoho
kdo by se dokázal vyrovnat s utrpením
o kterém si myslí
že si jej zasluhují

drahá
když se líp podíváte na měsíc
neuvidíte jej jako projekci
bohyně Diany
nebo komiksový obtisk
ale jako kulatý objekt
visící v prázdnu
jehož osvětlená část
nevyvratitelně prokazuje
že na druhé straně Země slunce svítí

přiložila mu prst na ústa
a přitiskla se

nezvykle hladivý kontakt
nahých těl
kouzelný prostor otevřel
svíravý
a zároveň osvobozující
a když to vrcholilo
vypadlo to
jako když metáte salta
a hlava rotuje
s efektem stoupavého zvuku
co přenáší do jiného světa
čistého jako křišťál
k bezmezné intenzitě
závratného prožitku
sladkých výbuchů
narůstající sevřenosti
co pod chodidly
rozžíhá ledový
ale vše spalující žár

holubi pod krovem stodoly
vrkali a tloukli sebou
v dohře jejich vášní

možná že smrt za nimi
přijde ohleduplně
ale ještě se ani zdaleka neblíží











https://www.youtube.com/watch?v=RJrgpLvhYmk
Autor enigman, 13.06.2019
Přečteno 282x
Tipy 12
Poslední tipující: zelená víla, Jort, Amonasr, její alter ego, Neegoista88, šerý, vlnka, Descardea
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jojo, ta nahá těla dokážou věci... až je mi snad líto, že jsem s barvením vlasů skončila a nejsem už zrzavá, ale zase nudně plavá :-)))

06.10.2019 02:21:00 | zelená víla

nabitá vášní ST :-))

14.06.2019 06:06:13 | Iva Husárková

Jeden tip za tu zrzku, už vím, proč jsem tak přitažlivě děsivá,oni mě lidi prostě neumí dekódovat :D A druhý tip za to všechno ostatní :)

13.06.2019 15:42:05 | Descardea

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí