Novoroční modlitba

Novoroční modlitba

Anotace: věnováno zimním plavcům a MS Daně Zbořilové

S paprsky rána
do vln nořila se
by hold díků vzdala
všemu co svaté jest


životu lásce přátelství


v té chvíli posvátné
kdy slunce polibkem
probudí vodu
zpěv zimních ptáků v doprovodu zněl

v ten čas
lístek se nezachvěl
kdy den i rok
se nový probouzel
kdy lidé
pro noc bujarou si ještě spí

v čas tichých usebraných chvil
tam ruce malých víl
hladinu klidnou pohladily
modlitbou vřelou prozářily chvíli
ledový příkrov dřív než uzavřel
ty vody čisté
čistější než svědomí všech lidí

a Bůh
co dobro i zlo veškeré v nás vidí
motlitbu ticha
štědrý vyslyšel...
Autor Malá mořská víla, 01.01.2020
Přečteno 301x
Tipy 17
Poslední tipující: Iva Husárková, Jort, Amonasr, Anděl, Marten, jitoush, Donne, Pamína, jenommarie, šerý, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ráda bych pohladila ruce malých víl...jen tak...bylo by to ...lidské...*ST*

01.01.2020 20:14:50 | Anděl

.....vyslyšel.....Ji./úsměv/

01.01.2020 14:43:57 | jitoush

Krásné probuzení voděnky,
vidím ty plavce v dálce.
Nemám já tolik odvahy,
však odvaha je to zdá se. ;-)

01.01.2020 13:18:15 | jenommarie

v tichu ... potkalo se ticho ... vyslyšené ... úsměv.z.

01.01.2020 11:59:13 | zdenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí