onironautici...

onironautici...

položila se na záda
vedle mě
do chladné trávy
prostě jen tak
přirozeně
aniž by se ostýchala
a hebce zapěla

co si myslíte o snech příteli

milá Senuit
kdysi existoval jistý kmen lidí
co měli život uspořádaný podle snění
každé ráno sedávali u ohně
a vyprávěli si co se jim zdálo
například křestem pro děti bylo vzlétnutí
když někdo někomu uškodil
musel se omluvit a obdarovat jej
aby dosáhl odpuštění
zrovna tak když se někdo zamiloval
potom se mohl s vytouženou bytostí oddat
proudu radosti a rozkoší
jejich svět byl mnohem bohatší na ponaučení
neznali násilí ani duševní nemoci
žili bez stresu i bez dobyvačných ambicí

stačí se prostě jen rozhodnout
a čem se vám bude zdát
necháte třeba vyrůst hory
nebo změníte barvu nebe
navštívíte jiné světy
stejně jako ve skutečnosti
podle svého přání
a to vše přináší sebedůvěru
i schopnost vyjadřování
ve své podstatě
je snění i skutečnost totéž
vše totiž obsahuje vědomí

tak proto jste rád že jsem tady
šeptla s půvabem něhy
přitiskla se
s hlavou na mém rameni
a já poznal její snivou vůni

a tak jsme tam leželi
dva exempláře
jedné nepopsané stránky
v nekonečné knize
obklopeni
dalšími stránkami
které se nacházely
na zemi a ve vzduchu
a vypadalo to
že skály naproti nám
se potutelně usmívají

leželi jsme tam
a slunce putovalo
po nebeské klenbě
až zmizelo za horizont
aby si dál hrálo s nocí
stejně jako my
jeden pro druhého stvoření

nepotřebovali jsme
vlastně nic říkat
věděli jsme
tak jako stěhovaví ptáci
že se nám nové obzory právě teď otvírají
Autor enigman, 13.03.2020
Přečteno 227x
Tipy 14
Poslední tipující: Iva Husárková, Malá mořská víla, Helen Zaurak, šerý, Amonasr, jitoush
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano vše obsahuje vědomí a možná sny o nás vypoví daleko více než to jak se projevujeme vědomě...chichichi...a přitom se stačí jen rozhodnout :)

15.03.2020 17:23:55 | Malá mořská víla

Krásná báseň, nádherně snová...

13.03.2020 18:20:12 | Helen Zaurak

...rozedněná......Ji./úsměv/

13.03.2020 10:54:51 | jitoush

No jo, hezoučký. Ale takhle tu natalitu nezvýšíme!
Možná, snad. Co jsem to chtěl? Jo, ta karanténa. Ještě vypnou bedny! Ta by pomohla...

13.03.2020 08:23:21 | Lesan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí