o elegiích

o elegiích

Anotace: Černý čtverec na bílém pozadí, revoluční obraz malíře Kazimira Maleviče../viz google/

jsem  skrblík  na  tři –

tedy  vůl

zarazil  jsem do  zdi  skobu

ale  obraz  jaksi  chybí-

barvy  se  úprkem  rozutekly

do  tmy

a  Černý čtverec už  málem

  století  oslavujou

v akademických  příručkách...

nechť  skoba   klidně  trčí   ze  zdi

ve  dnech  sluneční  výhně

kdy  tak  rád  vídám  pestré  mžitky

před  očima

  v  jejím  stínu  jistě  pookřeje

  žíznivé  šumlování 

mých  vyprahlých

elegií...

Autor Frr, 01.04.2020
Přečteno 258x
Tipy 12
Poslední tipující: Kubíno, Amiradi, Iva Husárková, Martinecka23, vlnka, Amonasr, jenommarie, Dobrodějka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Koukla..vypadá skrblicky, to je pravda,
ale v přiblížení něco z něj vidět,
jestli neotřelé...zaručeně smutné to je.
Mám ráda barvy, ale báseň se mi líbí.
Moc Ti děkuji za další obzor, milý Frráčku. ;-) "ST"

01.04.2020 09:28:06 | jenommarie

ach Ty milá nejenom....:-D*

01.04.2020 09:54:40 | Frr

:-D* ;-)

01.04.2020 10:05:57 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí