ladění miskovitých prohlubní...

ladění miskovitých prohlubní...

byla to jedna z těch chvil
naprosto bezvětrných
kdy se celý svět uvelebí
v teplé tmě
jako by zadržoval dech
a čeká na chladný větřík
co nepřichází

jen mezi stromy
se zavlnil vzduch pohybem
jako když uslyšíte vzdálený hlas
a kolem ševelí energie
příjemná a vzrušující

najednou stál před ní
usmál se
a ten zvuk se přes ni přelil
jako záplava kožešiny
měkké hladké šimrající
a živé

nenechala na sobě nic znát
povězte mi příteli
co si myslíte o myšlence?

milá Moonpetit
mnoho lidí se domnívá
že je to jen abstraktní pojem
jak je tedy možné
když je slunce také nehmatatelné
přesto jeho paprsky
proniknou temným vesmírem
a mohou rozehřát?

jen si sáhněte
ukázal na kámen
a vzápětí dodal
vlastně ani nemusíte
zkusme to jinak
nastavte dlaně
a já naproti nastavím své
aniž bychom se dotýkali

tomu moc nevěřím řekla
ale přesto paže natáhla

zprvu se zdánlivě nic nedělo
jenže pak se to změnilo

ticho přešlo v šumění
šumění v bzukot
bzukot v rozvíjení
rozvíjení v tichou chůzi
mravenčích chodidel
rozkoš
pevnost skal
svírání
hebkost sametu
vzrušení narůstalo

chtěla jej zadržet
a zároveň obejmout
cítila jeho tep za jazykem
touhu co zaplavuje vše
k naplnění
a přesto je tam ještě skulina
kam její tělo nedosáhne
kterou se protáhne jen duše

vytřeštila oči v barvě oceánu
a najednou si uvědomila
že se dívá do srdce kamene
kterým se lehce mihnul
stín bílé laně
Autor enigman, 08.11.2020
Přečteno 177x
Tipy 13
Poslední tipující: Marten, Marcella, jitoush, jenommarie, Amonasr, Hančí, kdotoví
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... jsi neskutečný ve své skutečné originalitě ...
... dík, že tě tu mám ...

11.11.2020 10:24:47 | Marcella

"a přesto je tam ještě skulina
kam její tělo nedosáhne
kterou se protáhne jen duše ".....to jsem si "zapsala"....Ji./úsměv/

10.11.2020 09:41:23 | jitoush

Vteřinou protkané po vteřině..
je možné VŠE, čemu uvěříme.*ST
Krásná až mysticky.:)

09.11.2020 21:29:25 | jenommarie

Takhle brzy při ránu...nádhera...

09.11.2020 06:44:23 | Hančí

Poraďte,
jak naladit svůj život na tu správnou tóninu.
Ale jděte, tón sám o sobě přeci
nezní špatně nebo správně.
Tak tedy rezonovat s melodií energie?

08.11.2020 16:11:20 | kdotoví

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí