přitažlivost...

přitažlivost...

Anotace: drží vše...

drží i věci
které nic neváží
myšlenky sny i lásku
ani plameny jí neuniknou
a moře jak na provázku

vznesl se spící
ve sluneční záři
s jantarovými údy
strnulými v letu

teď leží zkamenělý
pod černým vírem
ve světle modrého řetězu

přitažlivost nepouští vzhůru

velrybí zpěv zní
hluboko v ledovcově nitru
platýsi něžně vlasy čechrají
a oči pokryté stříbrem šupin sní křehce

leží klidně a čeká

krátké léto skončilo
vrátila se zima
s náhrobky zpívajícího ledu

netruchlí

až se svět znovu ohřeje
budou si další tesat hroty šípů
z jeho srdce
Autor enigman, 06.02.2021
Přečteno 219x
Tipy 28
Poslední tipující: zelená víla, Iva Husárková, Vivien, Emily Říhová, umělec2, Amonasr, zdenka, Malá mořská víla, Marten, piťura, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

přitažlivost pouští vzhůru... kam jen dovolíš...

víš, níž... kdo ví...

i pouští dolů.. někdy i když nedovolíš...
a pak co? tápeš..
ale vždycky najde, sebe..

sebe...

26.06.2022 01:38:59 | zelená víla

ty věci, co nic neváží, přesto ..
:-)

17.02.2021 17:25:02 | Vivien

Esence co vnímá Tao...

06.02.2021 20:53:02 | Malá mořská víla

pro mne ta první, dneska už podruhé... :)

06.02.2021 20:47:25 | Philogyny

Propojení*

06.02.2021 14:01:05 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí