Jsem z toho trop

Jsem z toho trop

Sportovně oděná dvojice 

 

na bruslích s kolečky

 

myslí mou prolétá

jaký k sobě mají asi vztah?

 

Děda s vnučkou

 

Otec s dcerou?

 

Anebo filantrop s milenkou

 

Či pes se sučkou?

 

Born by si přišel na své

zvířena

místo lidi

co brázdí asfalt pochozí

 

Pravidelně nějaký čas nechodím do řádného zaměstnání

ale i tak jsem vcelku řádně zaměstnaný

 

čtením stovek inzerátů

 

Pak taky otékám 

nejvíce v podhrdlí

ve tvářích

 

Zrcadlo ke mně promlouvá 

nepokrytě

Čím dál víc připomínáš svého tátu

uplynulo hodně vody

od dob kdys byl ještě dítě

 

Zmítám se v obavách 

až příliš často podléhám

 

FANTAZIÍM

 

Život zde na Zemi

mě proto velmi často míjí

 

Zmáhá mě jarní únava

 

Z malomyslnosti

mě vytrhává pohled na dvě seniorky

 

vlasy bezbarvé

bez chemie

 

co se jako užovky vyhřívají na odpoledním dubnovém grilu nebe 

šikmé pohledy

 

úkosem

 

do nikam

těla při pravém okraji lavičky

 

kdybych měl peníze

počastoval bych je malým obnosem

 

Zatímco níže vlevo u kovového podnoží 

se stejně dobře jako letité dámy

mají k sobě dvě prázdné zelené láhve od plzeňského piva

 

Hle

jak si bábiny vytvořily podmínky pro příjemně strávené odpoledne

 

Leckoho by při pohledu na ně mohlo napadnout

jak málo stačí ke štěstí

 

Máte týž dojem - hej mluvím k vám - poslyšte pane

 

promlouval do mého týla muž

tónem co zněl odhodlaně...

 

sklopil jsem hlavu

a pohlédl na své dlaně

 

Autor kudlankaW, 20.04.2021
Přečteno 217x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, kaše, Frr, šerý, rybka, Amonasr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

prázdné dlaně spravedlivého unesou celý vesmír, milý dandy***ST*

21.04.2021 09:52:21 | Frr

kéž se tak stává

21.04.2021 21:28:26 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí