zapadlým...

zapadlým...

ve sněhu co zrovna napad
táhnou se tiché šlépěje

listí žloutne jako západ
krev slunce stéká po sněhu
a mrazem ztuhlá krajina
zarudlá řeka bez břehů

někdo kolem prošel
a možná hledal
štěstí nebo hrob

zůstal za ním
jen dlouhý řetěz stop
co mizel v závějích

zatímco všude
v kamnech hořelo
on tváří do sněhu pad
a ta vůně dýchla až na mne
když pod ním země začla tát

bylo to zvláštní
dívat se
jak byl sám
zatímco těm
co jsou
za sklem v teple
zbývá jen
pramálo naděje
že jejich stopy
vítr zavěje
Autor enigman, 20.11.2021
Přečteno 214x
Tipy 23
Poslední tipující: Helena Lovecká, Malá mořská víla, mkinka, gallatea, Amonasr, šerý, Marten, paradoxy, Sonador, zdenka, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Inspiroval jsi a inspiruješ... To je Tvá STopa.. opa :)

25.11.2021 12:09:12 | Malá mořská víla

pěkné poselSTvi

20.11.2021 23:05:25 | Vivien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí