co to znamená? 

co to znamená? 

Anotace: bejt umělec není výmluva

pudy štěstí mi ovládly skoro celý léto

a kousek jara 

a celý ty měsíce jsem si říkala

 

že je to léto 

že užívat se smí 

a jakmile začne podzim 

nastává čas si odpočinout

 

a taky jsem si říkala 

že přestanu 

hladově civět na záchodový prkýnko

kde sedí můj zhýralej hrdina

a kreslí mi obrázky

z bílýho prášku

 

(co to bude tentokrát?) 

 

vždycky mě to táhlo k umění

a k rozpadlýmu životu 

a k nerozumnýmu chování 

 

dost mi tyhle choutky ulehčujete

pánové

dámy

co se mnou trávíte noc 

 

slyšela jsem 

že nemusíš být umělec

aby sis připadal přijímán 

 

že nemusíš mít jemný vlákna v dušičce 

který interagují sotva si vzpomeneš 

na ostrou linii záchodovýho světla

která ti připomene záchvěv naděje

 

není nic uměleckýho na tom 

fetovat 

 

seš stejně zbabělej jako kdekterej jinej zbloudilej

Autor Donutkaa, 03.09.2022
Přečteno 129x
Tipy 3
Poslední tipující: šerý, maliska
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Není nic uměleckýho na fetování... Výborně!
Dojem, že tzv. bohémský život musí být chlast, drogy, děvky -
to je od základu vadná úvaha lidí, co nemají s uměním pranic
společného (ani v teorii).
Občas se této domněnky chytají populární umělci, tedy ovšem ti,
kteří jsou daleko více populární, nežli umělci.

03.09.2022 20:50:19 | MonoGame

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí