kontakt...

kontakt...

v noci kdy spí většina duší tím nejhlubším spánkem
se mezi mnou a vesmírem někdy prosvětlí
mlha lidských přání a úzkost na chvíli zmlkne
odpadá budování kariéry
udržování kontaktů s ostatními
smlouvání s dobou i lidmi
dokonce i touha po ženách a vínu slábne
protože se do morku kostí
vtiskne průnik za hranici
kde končí slova

cesta do hlubin pod slovy
se už nedá vyjádřit tvarem
jde o rozhrnování temnoty
kdy ale cílem není světlo
možná ani cíl ani program
není o čem hovořit ani co analyzovat
prostě se jen pohnete a víte
jestli vás ten pohyb potěšil nebo ne
takové krátké setkání
s dlouhým dozvukem

je to podobné jako klepat na vrata
za kterými není věčnost
ani peklo či andělé
ale třeba jen jezero
s chladně planoucími namodralými cypřiši
nebo divoký kůň ve stepi

možná jste to také zažili
a dá se o tom hovořit
ale pokud ne
tak ta cesta nikam nevede
Autor enigman, 12.01.2024
Přečteno 91x
Tipy 25
Poslední tipující: narra peregrini, Vivien, nehledaná, jort1, Marten, cappuccinogirl, Jiří I.Zahradník, jitoush, paradoxy, BArBArKO, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zažila, jako dítě, když jsem se poprvé ocitla v kotlině Vysokých Tater, dveře se otevřely a já se ocitla na Měsíci. Od té doby se to nepravidelně opakuje, vysoko v horách ..

12.01.2024 23:23:24 | Vivien

....úsměv....Ji.

12.01.2024 07:42:17 | jitoush

..jojo tohle znám..normální lidi si vezmou prášek na spaní, ale holt náš druh to prožívá..jsme tuláci v těchto hlubinách a nejspíš se nám to líbí:-)

12.01.2024 06:12:41 | isisleo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí