zrcadlům...

zrcadlům...

procházel jsem
bludištěm lesa
tam kde je zem
prudká jak horská řeka
tak vášnivá a přitom klesá

když tu na jednom místě
ztraceném mezi stromy
hrála dívka v negližé
na hořící klavír
s publikem tančících ptáků
obklopená zrcadly
a přitom zpívala
zvláštní píseň
ve které bylo radostné poznání
a zároveň jakási tíseň

vidíš můj stín
vidíš mé kroky
jen letmým pohledem
přemýšlíš co udělám dál
vidíš moji podstatu
vidíš moji záři
avšak na co myslím v srdci
to se nikdy nedozvíš

nevěř tomu co čteš
nevěř tomu co slyšíš
věci nejsou takové
jak se zdají být
jen se tak jeví
nevidíš to co já
když se podívám do zrcadla
možná si myslíš že mě znáš
ale nemáš ani ponětí

v tu chvíli mne zahlédla
zavířila závojem
pomalovala se klapkami
s mnohorozměrným úsměvem
to je dost že jdete příteli
cítím že slábnu
čekám tu na vás tak jak chci
mluvím tak jak jsem mluvila
ale klidně se vtěsním
do vašeho úhlu pohledu
prý ladíte piana?

to je pravda milá Tunings
víte když ladím
nemůžu předstírat
před tím fyzickým
neumím se tónu skrývat
stejně jako když uvidíte
přicházet tu...však víte
přestanete se chránit
prostě se odhalíte

víte co by mě zajímalo příteli?
když se vám povede ta křídla naladit
zkusíte si na ně také zahrát?

myslíte třeba Bacha Mozarta Gerdu
a jiné velikány hudby?
to zní lákavě
ovšem to pro mě není
jen rád ladím
ale nerad rozlaďuji

nepotřebuji zrcadla
abych do vás viděl

to prostě tak bývá
odrazem nelze udělat chybu
políbil jsem ji
a bláznivá náklonnost se dala
ladně do pohybu
Autor enigman, 19.01.2024
Přečteno 83x
Tipy 26
Poslední tipující: jitoush, Emily Říhová, narra peregrini, Marten, poeta, mkinka, cappuccinogirl, jort1, básněnka, Žluťák, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...Kloním se k náklonnosti.......do každého klanu klon náklonnosti....klaním se...Ji./úsměv/

20.01.2024 19:21:03 | jitoush

jé, nádherně ladíš pointy :)

20.01.2024 00:22:17 | narra peregrini

wow... jdu do lesa...a třeba tam u kytary bude sedět "náklonnost" v mužským rodě... bude to "TEN" chlap, klidně třebas na pařezu. A já si s ním popovídám, o všem...bo já to určitě zvládnu, i kdyby ne:-) Akorát se nebudu snažit napasovat nás dva do stejnýho pohledovýho úhlu, spíš se budu snažit zjistit, jestli náhodou nám oběma nebleskne hlavou stejná myšlenka: že je nám spolu fajn a i když nejsme ve všem stejní a za jedno, tak že se s tím naučíme žít...společně ruku v ruce:-)*
to tvý dílko je tak krásný, že jsem se úplně zasnila...Děkuju:-) Není nad to zasnít se takhle nečekaně v 10:23 :-):-):-)*

19.01.2024 10:24:25 | cappuccinogirl

já se sotva nakloním

19.01.2024 09:46:55 | jort1

Bláznívám i s náklonnostmi :-)

19.01.2024 09:01:17 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí