Čistota

Čistota

Anotace: Je umění lásku dát.

Hořící svíce

velká jak hrnec na brambory

Vrchol nevkusu

stojí tam a zpívá navzdory

své kráse.

Svou čistotou plamene

více a více

navzdory předkusu

a s úspěchem

zdá se

 

Smích přešel v pláč

tak tklivé jsou její tóny

Kdo je to

a co je zač

Svou čistotou plamene

všechny sváry zažene

a nezastaví se

před žádným utrpením

Zvony

rozhoupají každé srdce

tlukouce i netlukouce

hlínou nebo zpopelněním

Vstává

plamen z knotu

z nehořlavých látek

na hlavě šátek

z teplého vzduchu snad

a může hřát

 

Obyčejná svíce

hoří čistotou svého plamene

ať každé srdce zažehne

i to nejodsouzenější

ať pozří náš chléb vezdejší

 

Autor VEDz RVAHEs, 12.10.2013
Přečteno 1102x
Tipy 10
Poslední tipující: Frr, C.alwen, Amonasr, Inna M., Elisa K., Kaitlynn
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vrchol nevkusu
stojí tam a zpívá navzdory
své kráse - moc pěkné

12.10.2013 12:26:33 | Elisa K.

Děkuji

12.10.2013 12:55:41 | VEDz RVAHEs

To je moc hezké. Citlivé.

12.10.2013 11:43:25 | Kaitlynn

Děkuji.

12.10.2013 12:09:19 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí