Vůkol a poslání

Vůkol a poslání

Anotace: ...

Jeden muž by řekl:
"Po vánocích sněží"
druhý, spíš vyjekl:
"Co na tom záleží?"

Na chvíli se zasním,
vnímám zvolna padat,
na pozadí básní.
Co?Teď zkuste hádat.

Zřím bílé pápěří
z křídel andělů,
ten kdo chce, uvěří,
zaslaným ortelům.

Plameni naděje,
prosím, ještě zjasni,
nitro se zachvěje,
zjihne pelem básní.

Poslání nacházím,
ve slohu, ve psaní,
iluzi neschází,
tělesné nutkání.

Renesanční člověk
v moderní době,
prosklené budově:
"Je nejvíce oběť"

Tu a tam bezděčně,
to pro krásy vůkol,
pohlédnu po slečně.
Leč jaký mám úkol?

Jaké mám poslání?
Hlásat pravdu, víru?
Pokoru, pokání,
ve vášnivém víru?
Autor kudlankaW, 30.12.2014
Přečteno 507x
Tipy 10
Poslední tipující: Joe Vai, Amelie M., jitoush, MARKO, adaj, Pamína, bogen, Amonasr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Prachové peří z křídel andělů... Stejné přirovnání jsem použila taky - ještě před Vánoci... Zdá se mi to jako strašně dávno...

30.12.2014 12:19:48 | Elisa K.

Děkuji Eliško za milou návštěvu :)

Uncle Marty

30.12.2014 13:41:51 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí