Mohyla

Mohyla

Anotace: Tak se ptám, Kdo tu víří prach? kdo pod kameny mě budí a nenechá dál spát? kdo mi bere můj klid? tam dole, dole v mohylách? Těžké je otevřít ve tmě oči, písek v přesýpacích hodinách každého děsí...

 

Těžké je pohlednout do slunce

ta žlutá zář padá za obzor

tma plíživě se snáší

a kolem zní měděný zvon

 

Zná jen jeden tón

chladný, nikdo jej neslyší rád

 je to podzemní svět a černý šat

ten tón má jméno

 Smrtihlav

 

Tak se ptám

kdo tu víří prach?

kdo pod kameny mě budí

 a nenechá dál spát?

kdo mi bere můj klid

tam dole, dole v mohylách

 

Nechoď za mnou, Ty máš ještě čas

Žij, tanči a zpívej, máš tak krásný hlas

Oh, tak sladký hlas

Stoupám výš, vidím lány polí

 a pod rukou mi protéká zlatý klas

 

Těžké je otevřít ve tmě oči

písek v přesýpacích hodinách

každého děsí

co po nás vlastně zůstane?

prý jen bílé kosti

a duše, co vzlétne

padá, do prachu na rozcestí.

 

Tak se ptám

Kdo tu víří prach?

Kdo pod kameny mě budí

 a nenechá spát?

Kdo mi bere můj klid

Tam dole, dole v mohylách

 

(Hanuš Šparlinek, 5.3.2016)

 

 

 

Autor Hanuš, 05.03.2016
Přečteno 359x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí