Zpátky ke kořenům

Zpátky ke kořenům

Anotace: když čas se počítá již jen na týdny, maximálně měsíce

*

Je mi deset
     malým oknem v prvním patře domu
     hledím přes zaprášené listy stromu
     keře,
     kytky, trávy,
     na špičky komínů
     ocelárny v údolí

     nad nimi v poledne rudé slunce
     okraj kouře poráží
     proráží
     a nebe má barvu
     špon a okují

je mi patnáct
     a mne čeká změna
     jedu pod kouře rudožluté
     co barví nebe do zelena

je mi jednadvacet
     a pod slunce rudé
     pod okuje a špony
     se občas budu jenom vracet

jak sen v prachu padesát let
    a teď už skoro kmet
    jsem sám
    máma i táta už spí

    i kouře už jsou pryč

vracet se    není kam

Autor aravara, 13.04.2016
Přečteno 509x
Tipy 14
Poslední tipující: jitoush, Frr, Luky-33, Amonasr, bogen, Pamína, hanele m., Woski
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...Připomělo mně to jednu píseň od F.Sinatry...."It was a very good year"
tuším........Ji./úsměv/

14.04.2016 21:39:32 | jitoush

Je to asi fajn, ale já v téhle oblasti nejsem příliš orientovaný. I tak díky...

15.04.2016 09:48:19 | aravara

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí