Život - a stejně...

Život - a stejně...

Anotace: jeden z mnoha možných pohledů....

*

 

Život

most přes záliv

 

od mysu zrození

cítíš, jak vlny tlučou

do jeho vratkých pilířů

jak cíl se blíží

 

netoužený

 

chceš vrátit zpola cestu

přes tu slanou vodu

zpět k okamžiku křestu

k výchozímu bodu

 

vnímáš ten vliv

 

každý soumrak i rozednění

trpíš, co jiní vlečou

v drátěných košilích rytířů

i s jejich kříži -

 

muži i ženy

 

a v každém svém protestu

honosně v jich doprovodu

neseš olověnou vestu

jíž marně jsi bránil se svodu

 

- a stejně....

 

 

Autor aravara, 09.07.2016
Přečteno 424x
Tipy 11
Poslední tipující: JSJ, bogen, Petbab, Philogyny1, Frr, Amonasr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nějak se v tom pohledu taky poznávám

10.07.2016 12:16:22 | Petbab

Dík, tak jsem to nepsal zbytečně...

11.07.2016 00:20:23 | aravara

...někdy bývá sakra těžká... :)

09.07.2016 21:52:00 | Philogyny1

i toť...

09.07.2016 23:05:13 | aravara

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí