Poezie je, když...

Poezie je, když...

Anotace: a zároveň: Poezie není jen když...

*

poezie

 

Písmena se řadí do slov

verše do básní

básně hledají mezi květy,

ptáky, mraky, břehy...

 

ale teprve až najdou dva -

vědí že našly.

 

Ti dva naslouchají

hladce i obrace plynoucím slovům

zavřou oči a nechají verše malovat

na plátno obrazotvornosti

 

Pak

s očima  dokořán

zjišťují,

že  básně  jsou o nich

 

že to jsou cukr, pepř a sůl

které dělají život jedlý.

 

Autor aravara, 25.08.2016
Přečteno 350x
Tipy 11
Poslední tipující: bogen, jitoush, Móny, jitka.svobodova, Amonasr, Philogyny1
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já vařím ráda, chce to mít hrst fantazie a svítit kořením... :)

25.08.2016 16:02:59 | Philogyny1

Někdy vařit, někdy péci... to děláme všici přeci... a děkan!!!

26.08.2016 17:50:48 | aravara

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí