Můj živote

Můj živote

Anotace: Už se se mnou neper.

Živote můj, bylino luční

tvou všude přítomnou vůni včelky ozvuční

Živote můj, rybo mořská

vycházíš z úkrytů v masívech všeho horstva

Živote můj, rybo sladkovodní

odděluješ a podemíláš břehy svou vodou spodní

Živote můj, mé vojsko opeřenců

nemáš nepřátel, jen zástup stoupenců

 

Živote můj, mé stádo návyků

přežvykuješ si tak dlouho

dokud tě něco nesežere

Živote můj, má korouhev povyků

stal jsi se jen mou ozvěnou pouhou

při navlékání okamžiků v čase

který tě někam žene

 

Živote můj, ty smečko predátorů

ztiš řev všech svých motorů

všech zaběhnutých rutin

které obrací tvé vše do ruin

a

zachráněných skanzenů, rezervací a památek Unesco

Po klidném životě se mi zastesklo

 

Pnout se jak liána ze stromu na strom

Vonět všem druhům života

Krmit veškerý hmyz

a být domovem všech plazů

 

Nebaví mě být potravou pro velké ryby

Nebaví mě žít pro predátory

Jen v ptačí říši jsem ničí a jen svůj

Bože při mně stůj

 

Kolik potomků musí ještě zahynout

než dáš mi možnost se v tvém světě vylíhnout

 

 

Autor VEDz RVAHEs, 12.04.2017
Přečteno 466x
Tipy 4
Poslední tipující: Amonasr, Akyš
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Baví mě predátory dráždit.
A velkým rybám, se ta malá schová snadno.
Mezi kamení či na dno.
Někdy dráždit malé ryby není radno.
:)
Těm velkým vysmějou se snadno.

13.04.2017 01:03:06 | Cappp

Zezadu však
je trefí šlak ... ze samého štěstí

15.04.2017 07:29:47 | VEDz RVAHEs

on je v poho, to ty se rveš :-) taky to dělám :-)

12.04.2017 08:44:59 | hledač

Věčný rebel. Díky.

12.04.2017 22:12:52 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí