Tahem pera

Tahem pera

 

Co tahem pera, šepot pergamenu,

mi v ostří slova větou odeznívá

a kapkou krve praví? Snadné bývá

tak sladkou lží se zpíjet. Neduživá

 

 

je pravda možná krutá v každém směru.

Ty ptej se marně z beznaděje lidí,

kdo věří, doufá, přeje, nezávidí.

Jsme všichni stejní! Proklet, kdo to vidí.

 

 

Sám v davu. Těla měnící se v masu

se valí náhle s podobností moři.

Vždyť jejich kůže krvácí a hoří!

Proč pláče deštěm, kdo nás takto stvořil?

 

 

Dnem nocí kráčím stále beze smyslu -

- svým labyrintem světa zmítán vztekem.

Jsem stínem činů, schránkou, neúspěchem.

Tak marný! Hnán ne touhou, nýbrž spěchem.

 

 

Dál nádech, výdech… V ubíhání času

mi v žilách cosi neúnavně tluče.

To neumlčím. Naslouchám…zní hluše.

Co očekávám? Možnou ztrátu duše.

 

Autor Alegra, 30.01.2021
Přečteno 256x
Tipy 23
Poslední tipující: Dejvis, Emily Říhová, enigman, Iva Husárková, Amonasr, Vivien, jenommarie, ZUZ271, Psavec, Dreamy, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

neočekávám...

31.01.2021 17:14:12 | enigman

....Dýchlo na mě něco veskrze klasického,v tom dobrém smyslu slova,malý dramatický útvar v Shakespearovském duchu......krásně by se přednášela nahlas.......Ji./úsměv/

30.01.2021 15:28:59 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí