KRAJÍC

KRAJÍC

Anotace: Lyrická, možná báseň.

Sny zavilé, urputně vznosné.

Táhlé gesto, licoměrně krátké.

Zvuky vášně, scény zamlžené.

Potoky krve nejsou tu laxně, prvé.

 

Uzavírám dohodu, smír z věčností.

Špinavý od kleští, tanec posledních

sebevrahů.

Jsi na tahu, tak táhni, sebou sebe

si vezmi.

Klestí má své cesty, na rozcestí jinotajů.

 

Uhni mi z cety, vyházéj trudomyslné cetky.

Jsi doopravdy, nebo jen někdo noční můru má.

Nezávidím, klidím se z cesty, vznosně jen si upadám.

Sám v dešti lidských osudů, znatelně bohorovně rozpoután.

 

Upoután v sobě. zříkám se tě, odejdi a nechoď zpět.

Zahlcen nevinností, vyzvrácen na dně čeho si, co to je.

Slyším kroky jsou stále blíže, doteky pomyslné nevyhnutelnosti.

Drze že by odrazem v slze, vidím svoji tvář, je jí zle že by odrazy 

bolesti palčivé.

Karty si odkryje, tělo jen jako brnění, před samoúčelností smrtící 

hamižné bestie.

 

 

 

Autor retarda, 20.04.2022
Přečteno 108x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Akrij8, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí