Jsem loďka malá

Jsem loďka malá

 

Jsem loďka malá

Co v kalných vodách

Podivného přístavu

Dlouhé roky stála

 

Však rozhodla se náhle

Na cestu se dát

Když teplý vítr

Začal z jihu vát

 

V divokých peřejích

Loďka má pluje

Svěží vítr mi

Do plachet duje

 

Vítr mi vlasy čechrá

V uších mi hvízdá

Slunce tak krásně hřeje

Páni, to je jízda

 

Bývalo pochmurno

Teď zjasnilo se nebe

Bývala jsem sebe

Teď mám tebe

 

Oceánem světa

Naše lodě plují

V jednom proudu

Na vlnách se pohupují

 

Krásné je žít

Krásné je plout

Krásné je se vymanit

Ze starých pout

 

Kdo mi ta pouta dal

Jasno v tom mám

To nikdo cizí

To člověk sám

 

 

Autor kozorožka, 25.05.2023
Přečteno 95x
Tipy 19
Poslední tipující: BArBArKO, Fialový metal, šerý, kudlankaW, Marten, Marťas9, Ondra, Amonasr, Psavec, Kan, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké

28.07.2023 10:16:00 | BArBArKO

Děkuji za přečtení. Cítím to tak :-)

28.07.2023 10:58:54 | kozorožka

Možná i po úpravě dobrá písnička.)

25.05.2023 15:40:46 | Constantine

Děkuji ti :-)

25.05.2023 19:09:41 | kozorožka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí