o slavnostech a hostech

o slavnostech a hostech

raduje  se  zahrada

  zelenomodré  steny

 už  diskrétně  probleskují

rozdováděnými křovisky

barevně  opentlené  stromy

prorůstají  zásnubní  zídkou

jantarové  mělčiny  jejich  moří

    co  nevidět  pod  kořeny  splynou

  s okrem  zárodečné  skály

od  níž  též  pochází  veškerá  žízeň

té  zdejší  bláhové  podzemě...

až  splaskne  tahle   čarokrásná    bublina 

za  vlnolamy  podroušeného  štěstí

slimáci  věrozvěstové  skropí

nedokonanou  hostinu

svým  vědoucím  šlemem

a  po  čichu  se  vydají  za  vůněmi

 věky  zdiskredidovaného  Ráje

*

Autor Frr, 21.07.2020
Přečteno 270x
Tipy 15
Poslední tipující: Denael, Amonasr, Krahujec, Marten, Martinecka23, Psavec, vlnka, šerý, jenommarie
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jak štětcem barvy poezie.
H. Bosche, triptychu "Zahrady pozemských rozkoší." Pěkně si pošťouchnul moji fantazii. Pěkně vymalované*

21.07.2020 20:42:33 | šerý

to ti slimáci mi ještě z dob maší zahrádky pořád straší v hlavě :-D*

21.07.2020 21:57:22 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí