klasickej příběh

klasickej příběh

 

 

 

Mišel(FR) je šofér, trochu pije

na srdci nosí placatku

vymetá krajnice (nevidí je )

a semtam jezdí pozpátku

 

tuhle mu srna vběhla plaše

pod kola v jedné zatáčce

na zadním sedadle, dítě-tlouštík

vylilo všech pět omáček

 

hranolky jedlo, tak jak den každý

a k tomu čipsy z pytlíku

svou první stovku v sedmi mělo

chtělo být králem tlouštíků

 

a teď k té srně

ležela stranou

sčítala odlesky patníků

kolem se stáda mravenců hemží

okolo zlomeného kotníku

 

šofér se směje na celé kolo

tlouštík má sušenky v záloze

autobus pokácel vzrostlou břízu

podvozkem trčí k obloze

 

 

pak na to místo

dopadla hvězda

z projíždějícího konvoje

v tichosti zrezla, podlehla času

 

klasickej příběh – tak to je

 

 

 

 

 

Autor zamotán v nedospělosti, 10.05.2013
Přečteno 581x
Tipy 16
Poslední tipující: Loveless, janewe, Amonasr, Miriska, Elisa K., Noc17, Jan Voralberg
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Obvykle tenhle styl poezie nemam moc rad, ale tohle se mi libi. :)

10.05.2013 14:44:34 | Jan Voralberg

Děkuju :)

Také nemám říkanky úplně v oblibě, ale dnes jsem někde zaslechl tu pvní větu a chtěla rozvinout.

10.05.2013 16:00:04 | zamotán v nedospělosti

To sis dal docela praci z ty jedny vety udelat to cely.. :)

10.05.2013 17:04:11 | Jan Voralberg

Vetšinou to tak dělám :-)

10.05.2013 17:11:15 | zamotán v nedospělosti

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí