o návratu jedné co neviděla a nebylo o ní slyšet

o návratu jedné co neviděla a nebylo o ní slyšet

Anotace: ale voda za to nemohla

 

 

 

 

zas na svém místě
broušené oči
a svět se trochu starší zdá
stromy jsou větší, zelenější
i havěť hmyzí - rozlezlá

jenom to pívo pořád stejně voní
z cigaret stoupá šedý dým
voda se vrací
domů


co já vím, proč jsi
ztracená byla
třeba jen schovat se
byl tvůj plán
zahodit klíče do dravého proudu (od všech bran)

jen jedny dveře
stranou

pod kaštanem
kam ani slunce nechce vrhat stín
na šířku prstu

svázaného zlatem
nechalas co kdyby.. (o tom sním)

tak ještě jednou, obloha stejná
a více horka do vlasů
šacuje vzrostlá tráva kapsy
a my zas vpluli do časů



kdy ještě pohled do zelených očí
věčností se zdál

 

Autor přechodná záležitost, 12.06.2013
Přečteno 553x
Tipy 15
Poslední tipující: Miriska, Sýkorka07, RyxiraAmyGinger, ZILA78, Elisa K., isisleo, Amonasr, Avola
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně to opět dýchá a pulzuje, nejsou to jen hezky poskládaná slova...

12.06.2013 17:48:26 | Amonasr

Vetšinou ten příběh vidím od začatku, je jen na slovech zda se objeví..
a někdy skoro lituju, že nemůžu napsat na jakém základě báseň vzniká..
opět dík za čtení..

12.06.2013 18:15:55 | přechodná záležitost

Proto je tak životná, že to není jen nějaký mechanický plán... Myslím, že Ti docela rozumím... ;-)

12.06.2013 18:22:24 | Amonasr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí