Chvíle nasládlého blouznění...

Chvíle nasládlého blouznění...

Anotace: ...v hřejivých dotycích našich životů...

Provanul zelený dech poledního listí,
kadeře volně ubíhaly za ním,
ve sladkém osamění ze společné přítomnosti,
zračila se žízeň po vzdušných polibcích.
Zlato květů ovívalo slunečné pohlazení
a v rukách se sevřelo lásky poupě.
Mezi kmeny živé věčnosti ubíhaly kroky,
společné a znělé v horké laskavosti,
utíkající rájem prostým a všedním,
Něžné hlazení tváře a tisknutí šatu,
dalo Ti kouzelný tvar v háji líbivosti,
malátný cit vpil se do víček,
a jedinečnost objala dávné milence
dneška a zítřka, na prsou kouzelnosti.
Jen chmýří mizí dál volajíc po nekonečnosti
té syté, bouřlivě jemné a zpívající chvíle
schované v šumění křídel motýlů
a stínech polibků přírody dráždící
naší spokojenost k nevydržení
pro věčnost, pro božskost našich duší,
pro těla sepjatá z vůní a chutí,
pro pohled do chtivosti citu,
pro nás a pro celý ten milovaný svět,
za nás za dcery a syny
jeho domýšlivé dokonalosti bytí.
Autor Demedalex, 04.02.2008
Přečteno 327x
Tipy 14
Poslední tipující: Koskenkorva, Maro Deives, carodejka, Romana Šamanka Ladyloba, Psavec, Bíša, Já Esther Ruth, Martanka, jedam
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nadherne jsi vse napsal, krasne jsi vse vycitil a napsal s takovou jemnosti... moc krasne.

06.02.2008 12:20:00 | carodejka

ó... to je uchvacující... chtěla jsem říct, že mi čtení připomínalo takový stav lehce "mimo"... ale ono to tak asi i mělo být, že:)

05.02.2008 10:55:00 | Já Esther Ruth

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí