Hvězdy

Hvězdy

Anotace: Také Hansard a Irglová, ta samá píseň. Má nějakou melancholickou moc.

Pláčou hvězdy, když padají,
slzy jejich smáčí lidem tváře,
andělé jim z nebe uhýbají,
by neoslepli z té žhnoucí záře.

Padají hvězdy, k zemi klesají,
když už se na ně nikdo nedívá,
svůj žal hrdě v sobě skrývají,
proč milenec milenku už nelíbá?

Umírají hvězdy na špinavé zemi,
umírají srdce láskou,
pro ty hvězdy, co jsou mezi nimi,
a přeci svou tvář skryjí maskou.

Zhasínají sami, i když spolu,
každá jinde, jak padaly
z nebe sem k nám dolů,
proč zhasly, když jsme je viděli?
Autor Karmínka, 19.12.2008
Přečteno 417x
Tipy 13
Poslední tipující: Darneth, NikitaNikaT., MishaX, Egretta, Charibeja, jedam, lecrecia, BArBArKO, Caracol
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jj, smuténková báseň. Hodně myšlenková, pro mne pocitová... ST! jako vyšitý!

02.01.2009 22:19:00 | NikitaNikaT.

smutná, ale krásná.. nejvíc mne zasáhla třetí sloka

19.12.2008 23:06:00 | Caracol

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí