Astrid

Astrid

Anotace: ...

Zbloudilé paprsky lámou se v šeru
neskutečných okamžiků
a to jediné skutečné
je tma.

Rozpusť, lásko, svoje zlaté vlasy,
vždyť jsi slunce mého podzimu.
Snad mi v žilách mladé víno kvasí,
snad mě vzkřísí, snad s ním nezhynu.
Když se díváš, cítím lehkost bytí,
když mě líbáš, je to jen v mých snech.
Když jsi se mnou, dvakrát slunce svítí,
pak tě hledám ztracen v čtyřech zdech.
Jak jdou léta, živé teplo cením,
jak jdou týdny, chápu, že jsem sám.
Ráno vstávám, stěží pocit měním,
že jsem raděj, když zas usínám.
Měl bych napsat, kde tě vlastně vídám,
jednou týdně máš svou relaci.
Stisknu knoflík, do stropu se dívám,
tvoje tvář se v temnu vytrácí.
Autor Robert S., 04.04.2010
Přečteno 374x
Tipy 18
Poslední tipující: labuť, slza29, hašlerka, CULIKATÁ, Házté, ta.cupka, ziriant, Koza, Romana Šamanka Ladyloba, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tato báseň je veskrze pravdivá - bohužel.

04.04.2010 22:10:00 | Robert S.

je mi z Tvé básně, tak těžce, tak smutno.."niternost", to je asi to slovo, to správné vyjádření.."úžasně bezmocné"..ale asi jen skutečné?!

04.04.2010 21:58:00 | slza29

Opravdu píšeš nádherně!

04.04.2010 19:53:00 | CULIKATÁ

Líbí se mi Tvá poetika, ať už jde o verše ze stránky formální nebo pocitové. Krásné dílo.

04.04.2010 18:51:00 | ziriant

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí