Poznal jsem lásku

Poznal jsem lásku

Anotace: ...

Tvá ruka je most
přes moře doteků,
jsem nezvaný host,
střepina ze zlomku
prchavých časů,
jsem kořenem vlasů
prorostlých tvou kůží...
v jediné vteřině,
jsi záhonem růží,
zní to tak nevině,
dech se mi úží
a kompas pulsuje,
k tvým břehům směřuje
má loď i střelka,
zbavit tě sítí,
má láska je velká,
chci strážit tvé bytí
a nalézám své,
mé srdce je tvé.
Dvě půlky jablka,
jediné jádro,
jsem synem člověka,
za každé jitro
skládáme daň,
můj poklad - tvá dlaň.
Mlhavé obzory kolem nás
náruč otvírají
Orion ovinul kolem svůj pás,
mé rty se po těch tvých ptají
( Velký třesk...)
a s každým nádechem
vrývám do srdce nožem
hlubokou vrásku,
že stal jsem se mužem
a poznal jsem lásku,
tak moc jsem ti dlužen
a dobře to vím,
že za život svůj vše nesplatím.
Autor Akrij8, 07.04.2010
Přečteno 420x
Tipy 11
Poslední tipující: Ariella13, ilona, Pevya, Divoženka1, Romana Šamanka Ladyloba, labuť, Květka Š., Agniezka, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezká, něžná, kouzelná báseň.

15.04.2010 20:48:00 | Pevya

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí