Tajenkou jsou žhnoucí Andromedy

Tajenkou jsou žhnoucí Andromedy

Anotace: vesmírná fantazie vetkaná do tajemství a věnována :) a snad nevadí, že ji mám i tady.. že místo vlnek si můžete dát cokoli :) a snad nevadí, už není neděle :) já se totiž zapomněl ve své laboratoři.. výzkum je výzkum...

.

V trojúhelníku mlhovin už se nesetkáme
Na koberci z neutrin nezradíme gravitaci
Strážci z Mléčné dráhy opouštějí známé

Okřídleni v čase jsme volní jako ptáci
nehmotní draci

Vzpomínám na kraj galaxií kde vášnivě hoříš
Zrcadlivá hladina poezií nepospíchá

A ty v ní jediným úsměvem tvoříš
větu osmi vlnek Ona šťastně dýchá
do nekonečen ticha

Kouzelným ostrovem je chvíle na hrázi
U břehu spirál sněží a tmavovláska čeká
Srdečná hudba sfér ji večer provází

Na světelné cestě zprůsvitnila řeka..

Modrásci, modrásci..poleťte do daleka

Magickým bleskem vysílá odkazy
do vysněné pouti duší toulavých

Oblačná i bosá duhově pomrazí
a červení tmové stepují po nocích
pod souhvězdím pih

V náruči líbají hýčkaná zveselení
ať nebeský Faeton unáší i čas..

Jasnivkou pluješ lehkostí pěny
chránit jiskry Jupiterových krás
mířených na Mars?

Hádankou z neonů řekni co fotíš
Ty patříš hvězdnému.. v tom je ta potíž
Lásce mé žal sám Amor dal
Unikám ke stínům - vesmírem dál

~~~~~~~~

Tebe nenechám nocím jako hvězdy
když oceán v očích něhy věří vejdi

Tajenkou jsou žhnoucí Andromedy

.
Autor J's .., 02.08.2010
Přečteno 408x
Tipy 25
Poslední tipující: kuskus pruhovaná, carodejka, Lota, Mbonita, Romana Šamanka Ladyloba, Agniezka, ziriant, malá slečna, Dota Slunská, hanele m., ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezky propletená něžná slůvka.

03.08.2010 00:09:00 | carodejka

ano :) je tvoje.. :) a červánkové díky.. :) a zas někdy...

02.08.2010 17:22:00 | J's ..

ST! A děkuju :o)

02.08.2010 12:36:00 | Agniezka

Překrásné,něžně malované verše,až se člověk zasní.St.

02.08.2010 10:46:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí