Lovec a mláďata XLVI.

Lovec a mláďata XLVI.

Anotace: ... je rozhodnutý odejít...

Sbírka: Lovec a mláďata

Když vyšel z baru, poletovaly první vločky,
už opravdu je nejvyšší čas do hor jít,
skoro vzdal naději na život sněžné kočky,
co s ní prožil, bude stále na paměti mít.

V obchodě dojednal si koupi zásob jídla,
letos bude zima pravděpodobně dlouhá,
co asi dělá Ouško, ta otázka ho napadla,
snad v horách nečeká ho katastrofa druhá.

Najednou fenka vedle něj se objevila,
v pohledu očí měla zvláštní nejistotu,
naléhavost jejího pohledu ho překvapila,
nevzala si od něj ani psí dobrotu.

Pomalu vykročila k okraji města,
stále sledovala, zda jde lovec za ní,
v jejím chování byla nezvyklá gesta,
netušil, kde byla ty hodiny poslední.

Znal ji moc dobře a na její instinkty dal,
o co hůř slyšela, o to víc byla pozorná,
její odhad ho ještě nikdy nezklamal,
teď otevřela se před nimi krajina volná.

Šli přes planinu, co nedávno byla polem,
teď v poprašku sněhu zanechávali stopy,
po chvíli už lovec nestačil fence málem,
mířila k cíli přesně, jak podle mapy.

Nevěděl, kam ho vede, ale cítil vzrušení,
pamatoval si, že propast bývala v lese,
zda nespadlo tam zvíře, neměl tušení,
dál půjde za fenkou a snad pravdu dozví se.

Dlouhou dobu proplétali se mezi stromy
a za límec se lovci začal vkrádat chlad,
možná teď špatně vsadil na fenčiny dojmy,
zda není to zbytečný výlet, věděl by rád.

Propast však fenka míjela bez povšimnutí
a blížila se k seskupení velkých kamenů,
pak zastavila se a zůstala bez hnutí,
cosi letmo mihlo se v blízkosti starých kmenů.

Lovec zaostřil zrak, jak nejvíc se v šeru dalo,
jen kousek zvířete zahlédnout bylo možné,
přikrčené se mezi kameny schovávalo,
ty oči však poznal, takové má jen kotě sněžné...
Autor Lorraine, 27.01.2011
Přečteno 396x
Tipy 29
Poslední tipující: Holis, hatlapatla, Psavec, la loba, jedam, Danger, Anjesis, Tamara, ZILA78, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tento díl má štávu,krásný cit pro vztah psa a člověka,jemné napětí,tak těším se na další :-)Pa.

05.02.2011 23:12:00 | Danger

Žůůůůváááá....ST***

31.01.2011 10:24:00 | Tamara

Tak to je příběh! :-)

27.01.2011 23:38:00 | G.P.

júúúú :-)

27.01.2011 22:51:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí