Zelená a modrá

Zelená a modrá

Anotace: Ze sbírky Mé ženě

Noc přikryla černou dekou den

jenom auta hodí oknem na zeď

světelný pozdrav 

 

 

Svíčky už odložily svoje oči

vzduch voní (nebo páchne?)

parafinem

 

Na stole nedopitá láhev 

a sklenky

s červenou slzou

prázdný tác

Cestu k lůžku značkují naše slupky

ráno je na ně času dost

koupel až pak...

 

Ráno mne budí slunce dvojí

Červené paprsky (večer bude pršet)

Medové vlasy

 
Svým pohledem otvírám ti oči 

a nasazuji spiklenecký úsměv:

Já vím, ty víš…

Svatební noc dvacátá pátá...

Nic na ní není stříbrné.
Je zelená a modrá

 

 

 

 

Autor aravara, 05.06.2013
Přečteno 316x
Tipy 2
Poslední tipující: maliska, Jozef Bojanovský
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí