Pád a bezmoc anděla

Pád a bezmoc anděla

Anotace: Město andělů

uvězněn mezi údery srdce
nežiji a přece jsem
vše a nic

nesmím zemřít
a nedokážu žít
sním a bdím
za víčky zavřenými
vidím obrazy minulosti
a v očích zrcadlí se
přítomnost bezdechá

kolem mne lidé
blízcí i vzdálení
dotek něžný i bolavý
a mezi nimi Ty
která jediná
znáš mé srdce

každé slovo
bodne jako šíp
cítím jeho palčivost
a nedokážu odpovědět
mlčícími vyschlými rty
jež nepohnou se dechem
na zrcadle očí slzících

nehybný jsem
a přece nejsem
zajatec přítomné minulosti
a minulé budoucnosti
bez naděje dechu
tvého života
jež stane se vším

dotek tišící
neodměním úsměvem
zraněný bezmocí
ztracenosti v čase
světa který běží kolem mne
a svírá beznadějí
prázdna

po tváři stéká mi slza
je tvá
nebo má
lásko?
Autor VIZ, 29.12.2013
Přečteno 466x
Tipy 6
Poslední tipující: Zrska, jitoush, Amonasr, poeta, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

sakra dobrý..

30.12.2013 10:04:59 | poeta

Berlín nebo Los Angeles?

29.12.2013 23:00:23 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí