Do posledního dechu cigaret..

Do posledního dechu cigaret..

Anotace: .

Má nedělní filosofie

 

 

Špičkami na klenby retů

Pro pocit, že člověk žije

Jen na okraje parapetů

 

Do všech ulic Nazaretů

Rozplynout se a vynikat

přec

Obrazy doteků

Potichu Ti navykat

Není žádná věc

                          HEC

 

Na strunách Tvých vlasů

Víno zraje

S přívlastkem dětských let

Prozkoumám je

Oči Tvé,              

             mapy

Hvězdných atlasů

Tvého srdce mikrosvět

Doufat a nikdy nedospět

 

A otčenáše budu přednášet

Jako vítr rosí víru

Na víčkách nevěřících

                Na klavíru

Květy bergamotů

Skryté mlčky v pýru

Ti budu střemhlav cestu

Rozrážet

 

Co mi budou síly stačit

Do posledního dechu cigaret

 

Autor Roger, 14.04.2014
Přečteno 368x
Tipy 19
Poslední tipující: Psavec, jitoush, Skořicová princezna, Záklopka, Amonasr, Elisa K., Aiury, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

doufat a nikdy nedospět ... nádherné ... ST

14.04.2014 20:17:55 | Záklopka

Moc mi není jasný motiv celé básně, je o lásce nebo rakovině plic? Poslední dva verše mi připadají směšné.

14.04.2014 18:54:52 | černý motýl tmy

Ta je nádherná... :)

14.04.2014 05:56:16 | Aiury

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí