Zpověď zrcadlu

Zpověď zrcadlu

Anotace: Je těžké říct to svému odrazu.. daleko horší ale je, říci to svých snů reálnému obrazu.

 

Víš já

-

-

Já jsem vždycky doufal v to,

co nikdy netančilo mezi námi.

Myslel jsem, že stačí pár slov

a ochočím plachost tvých smání...

****

**

*

****

Když si vzpomenu na ty závratě...

na ty opojné závratě z výšek tvých záblesků,

pak už za nic bych, pro všechno na světě,

za nic nedal bych jediný z tvých (RTG) paprsků.

 

 

>paprsků, jež tak bezostyšně probodávaly mé tělo<

 .:.mou duši.:.

 

 

???

Všichni...všechny, všechno živé,

čerpají z tvé všeholásky.

Tak proč moje zvony sivé,

 nerozezní, nepozlatí--neodpoví na otázky?

???

 

 

+++

Každé slovo, které jsem ti kdy zašeptal,

teď zdá se tíhou zpřelámané.

Když tíží je tvých ledů žal,

v hrudi krami rozdrásané.

 

Na orlojích mých představ,

orlojích, které se bez ustání točí.

Jsi každá z lichých postav,

ty druhé se jen mravověrně mračí.

 

I já už teď tuším druhý břeh (našeho) jezera,

ten, na kterém jak mloci v noci tápeme.

Kde v bahništi každý z nás zhoubně předstírá,

že se stále v poklidu máme a plaveme.

+++

 

 

Zrcadlo! Ty, jenž kdysi bývalos,

tak čisté, zpovědí neposkvrněné.

Odměňuješ nasloucháním, snášíš mojí zbabělost.

Stojíš při mně stále...pevně...neochvějně.

 

 

…Díky za tvou upřímnost…

 

----------------------------------------------

+střepy tvé nechť ozdobí mou budoucnost+

----------------------------------------------

Autor GiovaniDaVinci, 01.09.2015
Přečteno 281x
Tipy 1
Poslední tipující: Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí