měsíc

měsíc

Anotace: pravidelná návštěva starého přítele.

Sbírka: kaše poštou

seděl jsem za noci

s měsícem v rozmluvě

jak bylo v naší moci

byla řeč o tobě

vzpomínaly jsme oba

na mě a na tebe

jaká je vlastně doba

dívajíc se na nebe

nebe bylo divné

měsíc nebyl na něm

všechno spalo klidně

ale já byl raněn

divně nebe vypadalo

jako já bez tebe

byl jsem klidný, jak se dalo

v srdci z toho zebe

neznám tě sice

a nikdy jsem tě neviděl

stejně jako měsíce

a spoustu jiných těl

přesto doufám, že potkáme se snad

a já spatřím tvoji tvář

holýma rukama vystavím ti hrad

a nasbírám měsíční zář

dál jsme s měsícem seděli

už v tichosti jen

v dálce koně běželi,

ve větru se kýval len

po chvíli přisedl k nám stín

a ke mně se přivinul

měl vůni mladých kapradin

a také spoustu nul

nebyl temný

ani z temnoty

byl velmi jemný

a byla jsi to ty

Autor ArtFox, 27.12.2015
Přečteno 652x
Tipy 13
Poslední tipující: anonymka, Eriadar, Barčík, Kutinečka, tato22, Vyvrženec, Nikita44, Laven De Brig, Amonasr
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

City... uz jsem davno typ dala, ale znovu sem musela precit :-)

29.10.2016 17:12:15 | Barčík

děkuji moc, opravdu potěší že toto ještě někdo čte.

02.11.2016 15:29:31 | ArtFox

...ani slova nevystihnou krásu, již skryta v duši tak zářivé, jaou máte právě Vy :-) Báseň je přelíbezná a nádherná.. Je v ní tolik citu, jenž je tak křehký a jemný... St. :-)

29.03.2016 16:54:58 | tvořilka

děkuji.

29.03.2016 17:06:59 | ArtFox

...:-)

29.03.2016 17:08:03 | tvořilka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí